facebook

AJANKOHTAISTA

Saaristo-oopperan syksyn uutuus:

Berliinistä Broadwaylle, musiikillinen revyy.

Berliinistä Broadwaylle

Ilta Kurt Weillin kanssa.

Saaristo-ooppera vie katsojan musiikkimatkalle Berliinin dekadenssista Broadwayn hehkuun. Tässä Suomen kantaesityksessä kuullaan Kurt Weillin musiikkia mm. seuraavista teoksista: Kolmen pennin ooppera, Mahagonnyn nousu ja tuho, Street scene, One touch of Venus ja Knickerbocker Holiday.


Kurt Weill syntyi Saksassa 1900 uskonnolliseen juutalalaisperheeseen. Hän opiskeli pianonsoittoa ja sävellystä ja tuli kotimaassaan tunnetuksi Kolmen pennin oopperasta ja Mahagonnysta. Hitlerin noustua valtaan 1933 Weill joutui pakenemaan Saksasta Ranskaan, josta hän muutti 1935 Yhdysvaltoihin. Hän oli Amerikan vuosinaan tuottelias musikaalisäveltäjä.

Berliinistä Broadwaylle kuljetaan siis Weillin jalanjäljillä hänen tunnetuimpien laulujensa (mm. Mack the Knife, Barbara song, Mandalay song, Speak Low) johdattamina.

Tekijät

Ohjaus Marco Bjurström

Suomennos Kari-Pekka Toivonen

Lavastus Jani Uljas

Puvustus Tiina Valkama

Valaistus Timo Alhanen

Näyttämöllä Joonas Asikainen, Anu Hostikka, Päivi Nisula, Juha Hostikka ja Miska Kaukonen. Musiikista vastaa Jukka Nykänen ja kuuden hengen orkesteri. Touko Leinonen, lyömäsoittimet, Alex Lyysaari, kitara ja banjo, Samuli Nieminen, saksofoni ja huilu, Inka Pärssinen, trumpetti ja Aleksi Ruonavaara, basso.

Tuotanto Saaristo-ooppera / Päivi N

Lippuja esityksiin täältä